Geboortefotograaf Cindy Vallenga van Birth by Cindy uit Amersfoort

Hoi,

Wat leuk dat je hier bent! en meer over mij wilt weten! Mijn naam is Cindy, ik ben 39 jaar, geboortefotograaf uit Amersfoort. Daar woon ik samen met mijn lieve vriend en 2 geweldige kids van 3 en 1 jaar oud.

Jarenlang ben ik projectmanager geweest maar miste altijd de zingeving in mijn werk. Vroeger was ik al met fotografie bezig maar heb daar nooit echt serieus iets mee gedaan, tot het de laatste jaren echt begon te kriebelen en ik besloot het roer compleet om te gooien. In 2017 ben ik een opleiding fotografie in Amersfoort gaan volgen en ben full time met fotografie aan de slag gegaan.Toen zelf inmiddels ook zwanger, wist ik al snel dat alles rondom de zwangerschap en pasgeboren babies mij goed lag. Ik begon met zwangerschapsfotografie en newbornfotografie en kwam gaandeweg al snel in aanraking met geboortefotografie. Ik wist meteen dat daar mijn passie lag.

Omdat ik weet dat het niet altijd vanzelfsprekend is om kinderen te mogen krijgen is er voor mij geen betere manier om iets betekenisvol te mogen doen, dan om dit op een prachtige manier vast te mogen leggen voor anderen.

In 2018 fotografeerde ik dan ook mijn eerste bevalling en wat een geweldige ervaring was dat! Het traject wat je doormaakt met elkaar en de emoties die er bij horen. Het is een eer om dit voor mensen te mogen doen en op dat moment wist ik ook direct dat dit exact was wat de zingeving aan mijn werk gaf. Wat is het prachtig om dit voor mensen vast te mogen leggen!

Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe het is om een bevalling door te maken. Ik weet hoeveel het waard is om de herinnering aan deze dag vast te leggen om er later op terug te kunnen kijken. En precies dat doe ik graag voor jou!

Anderen over mij

"Cindy is een lieve en betrokken fotograaf die je tijdens je bevalling niet hoort of ziet. Ze is op de achtergrond aanwezig en tijdens mijn bevalling vroeg ik me zelfs af of ze al wel foto's aan het maken was, want de kleine man was er al bijna."
- Merel
"Cindy heeft de geboorte van ons kindje vastgelegd. Behalve professioneel (afspraken netjes vastgelegd, achterwacht geregeld, etc.), was ze ook rustig en gezellig aanwezig."
- Alice

Nieuwsgierig geworden naar mij of heb je interesse in een geboortereportage?
Bel, app of mail me gerust vrijblijvend!