Geboorte Teddy

- Een bevalling in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort -

Al een paar weken hebben we contact via Whatsapp. Carolina heeft een hoge bloeddruk en is al een paar keer door de verloskundige naar het ziekenhuis doorgestuurd voor extra checks. Gelukkig blijkt iedere keer dat de testen in orde zijn en mag ze weer terug onder controle van de verloskundige.

Door de extra strenge lockdown maatregelen mag ik er, ook bij de thuisbevalling, niet zo maar bij zijn maar moet ik een sneltest doen van de verloskundige. We gaan op zoek naar een oplossing en bestellen uiteindelijk een thuistest zodat ik op ieder gewenst moment, snel de test kan doen en toch op tijd bij de bevalling kan zijn.

Kerst komt en gaat, en ook met Oud en Nieuw blijft het rustig. Wel worden we weer heen en weer geslingerd tussen verloskundige en ziekenhuis door wederom een hoge bloeddruk. Op maandag 4 januari, 6 dagen na de uitgerekende datum, komt dan ook het gevreesde oordeel: de bloeddruk is te hoog, en het is niet meer verantwoord om thuis te bevallen. Er komt een behandelplan en Carolina zal ingeleid worden. Het is een verdrietige situatie omdat ze niet de geplande badbevalling kan hebben die ze voor ogen had, en ik de bevalling ook niet meer voor ze vast mag leggen helaas.

Baby gaapjes meisje pasgeboren na keizersnede net thuis. foto door geboortefotograaf birth by cindy amersfoort

Maar gezondheid gaat voor en we spreken af te bellen om te kijken wat we kunnen doen. Het blijkt dat ze zelf geen camera hebben maar alleen telefoons om foto’s te maken, dus we spreken af dat ik een (relatief zeer goede) compactcamera van mij ter beschikking stel en de foto’s dan ook zal bewerken. We spreken wat tips en tricks door en ik maak de camera klaar met 2 vaste voorinstellingen voor verschillende situaties en een kleine tutorial erbij om zo goed mogelijk alles vast te leggen. De volgende ochtend komen ze, onderweg naar het ziekenhuis, de camera ophalen. Net voor er aangebeld wordt bedenk ik me ineens wat de instelling zou moeten zijn mocht het een keizersnede worden, je weet immers maar nooit, en ik krabbel het er nog snel bij op de handleiding.

Na 2 dagen inleiding met ballon wordt Carolina op woensdag 6 januari opgenomen, de vliezen worden gebroken en wee opwekkers toegediend. Het is een lange dag en ik heb tussendoor af en toe contact met Michael omdat ik, zodra de kleine geboren is en ze naar huis mogen, ook kom om de homecoming vast te leggen. Uiteraard loopt het anders en is er, na een lange dag en heftige bevalling besloten tot een keizersnede. Om 19:07 is er een prachtig meisje geboren: Teddy! Iets na 21:00 uur belt Michael me vol trots om me op de hoogte te stellen.

Wat een fijn nieuws! Maar…. Dit betekent dat ze voorlopig nog niet naar huis gaan. We houden gedurende de dagen erna contact en uiteindelijk mogen ze op zaterdagochtend naar huis. Ik sta klaar en verwelkom ze thuis na een slopende week. We maken foto’s en terwijl de kraamzorg komt en Carolina, Michael en Teddy zich thuis installeren leg ik alles vast en maak ik mooie foto’s van een prachtig meisje. Welkom thuis lieve Teddy! 

Ben jij ook op zoek naar een geboortefotograaf in de regio Amersfoort, Utrecht of Amsterdam en spreekt mijn werk je aan? Neem dan vooral eens contact op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen! Wie weet kan ik ook voor jullie een prachtig geboorteverhaal vastleggen!