Geboorte Jill

- Een super snelle thuisbevalling naast het bad -

Het is begin februari en alles is rustig. Xandra heeft gelukkig weinig klachten dus we wachten allemaal geduldig af. De weerberichten voorspellen een heuse sneeuwstorm, dus we hebben even contact want met een pak sneeuw moeten we toch rekening houden met een iets langere reistijd. Gelukkig wonen ze niet ver weg, maar toch. Het pak sneeuw komt maar alles blijft gelukkig rustig.
Een ruime week later zet de dooi goed in en de sneeuw verdwijnt, wel zo fijn, laat de kleine nu maar komen!

Nog een kleine week later krijg ik een appje in de ochtend. Xandra heeft een onrustige nacht gehad en zo’n beetje elk kwartier voorweeën. Uiteraard zegt dat niets want dit kan ook weer wegzakken, maar toch check ik alles nog even een keer dubbel. Ergens zegt mijn gevoel dat dit wel degelijk iets betekent en we vandaag een baby gaan zien.

Ik ben thuis aan het werk en om kwart over drie krijg ik een berichtje dat de weeën vaker komen nu en dat de verloskundige onderweg is om te checken. Mijn werk rond ik af want ik vermoed dat ik zo de deur uit ga. En ja hoor, nog geen kwartier na het laatste appie wordt ik gebeld door Jan, de man van Xandra. Of ik direct wil komen want het lijkt erg snel te gaan. Gelukkig wonen ze niet ver weg en stond ik al met mijn jas en tas in mijn handen. Ik hol de deur uit en eenmaal in de auto bel ik naar mijn eigen wederhelft om te melden dat ik weg ben en dat hij de kinderen uit de opvang moet halen einde dag.

Thuisbevalling met bevallingsbal even rusten tussen weeen door

Een kleine 20 minuten later ben ik gearriveerd en tref ik Xandra op haar knieën over een geboortebal gebogen aan in de woonkamer. Jan verlaat haar zijde niet en het lijkt er op dat ze al erg ver is. De verloskundige is het bad nog aan het vullen maar ter vergeefs. Want nog geen 20 minuten na mijn binnenkomst bevalt Xandra in de woonkamer van een prachtig meisje: Jill!

Omdat het deels gevulde bevalbad de halve woonkamer in beslag neemt twijfel ik even of ik er dwars doorheen moet, maar gelukkig lukt het me om me, met droge voeten, er langs te wurmen en een mooie shot van mama en baby te krijgen. 

Bevalling papa biedt slokje drinken aan geboortefotografie
thuisbevalling steun van papa in handen knijpen foto door geboortefotograaf amersfoort
Thuisbevalling met bevalbal moeder met weeen op de grond foto door geboortefotograaf amesfoort
Thuisbevalling omgeving amersfoort op de grond moeder heeft kindje zelf aangepakt

Met wat hulp kan Xandra op de bank plaats nemen waar de navelstreng wordt doorgeknipt en de placenta nog volgt. Jill doet het super en kan meteen drinken bij mama. Wat kijkt ze meteen wijs de wereld in, prachtig!

Korte tijd later verplaatsen mama en Jill naar boven. We gaan allemaal mee, Xandra moet nog gehecht worden, en de beurt is aan papa om even te knuffelen met zijn dochter. Daarna kan de verloskundige Jill onderwerpen aan alle testjes: reflexen, hoofdomtrek, gewicht etc. Wanneer ze helemaal goedgekeurd is mag Jan haar aankleden.

Dan hoor ik dat opa en oma onderweg zijn met Ivy, het grotere zusje. Omdat de bevalling zo ontzettend snel is gegaan en ik er nog helemaal niet zo lang ben, besluit ik te blijven en de ontmoeting van de 2 zusjes vast te leggen voor ze.

Het is een prachtig moment! Ivy is ontzettend blij met haar zusje en wil haar graag vasthouden. De rol van oudere zus is haar op het lijf geschreven en ze checkt al meteen of Jill bij haar in bed mag en of dat ze misschien honger heeft en ‘een broodje wil eten’.

Zo fijn om te zien dit, wat een prachtige afsluiting van een mooie dag!

Ik keer huiswaarts waar ik direct alle foto’s inlaad, kaartjes weer leeg en de batterijen weer oplaad. Want ik sta nog steeds stand-by voor een andere mama-to-be, Wie weet wat er vannacht gebeurd…. Maar voor nu is de wereld een prachtig meisje rijker!

Ben jij ook op zoek naar een geboortefotograaf in de regio Amersfoort, Utrecht of Amsterdam en spreekt mijn werk je aan? Neem dan vooral eens contact op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen! Wie weet kan ik ook voor jullie een prachtig geboorteverhaal vastleggen!